baby

Kortdurende video-hometraining is een vorm van thuishulp voor ouders met een kind(eren) in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 jaar. Met behulp van videobeelden krijg je (weer) zicht op dat wat je kind nodig heeft om zich gelukkig  te voelen en zich gezond te ontwikkelen.

 

Positief contact

We kijken welke ondersteuning je kind precies nodig heeft in het contact en hoe je hem kunt helpen, leiden en stimuleren tot positief gedrag. Daarbij gebruik ik de positieve momenten van contact met je kind als uitgangspunt. Het is belangrijk om deze sterke punten te leren herkennen en te benutten zodat je ze in de lastige situaties met je kind toe kunt  passen.

Werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je informatie over wat K-VHT inhoudt. In samenspraak inventariseren we de hulpvraag. Contact in Beeld maakt vervolgens een video-opname van een gezinssituatie. Dit kan zijn wanneer je samen met je kind speelt, met het gezin aan het eten bent of wanneer je je kind naar bed brengt.  Meestal is een opname van 15 minuten voldoende.

Na de filmsessie maken we een afspraak  om de beelden met elkaar te bespreken. Bij het terugkijken zal ik samen met jou ingaan op welke manieren je kind geholpen kan worden

Voor wie is K-VHT bedoelt?

Als ouder(s) kun je gebruik maken van de K-VHT wanneer je zorgen en/of problemen ervaart met je kind. Hierbij kun je denken aan:

-       Een kind dat slecht eet.
-       Een kind dat moeite heeft om (door) te slapen.
-       Een kind dat last heeft van verstopping (obstipatie) of broekpoepen.
-       Een kind met moeilijk hanteerbaar gedrag (bv. drift, boosheid)
-       Een kind met angsten (bv. toiletangst, prikangst, slaapangst).
-       Een baby die veel huilt.
-       Een kind met een ernstige- of chronische ziekte.
-       Een prematuur geboren kindje (bv. geen band voelen, onzekerheid ervaren).
-       Als het contact met je kind niet verloopt zoals je zou wensen.

Aanmelden

Wanneer je vragen hebt of je wilt aanmelden voor de kortdurende video-hometraining dan kun je vrijblijvend telefonisch of per mail contact opnemen met Contact in Beeld.


Telefoonnummer: 0621425050
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.